Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ

Το Σάββατο 28 Μαρτίου 2009 σβήνουμε τα φώτα στα σπίτια μας για μια ώρα από τις 20:30 (αν δεν κάνω λάθος) διότι είναι η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ. (αλήθεια έφθασε η ώρα της;)
Έτσι σκέφτηκαν κάποιοι ότι είναι σωστό να γίνει ώστε να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες του κόσμου και να σώσουμε τον πλανήτη. Η Ελλάδα δε, ήταν από τις πρώτες χώρες στον κόσμο που δήλωσαν συμμετοχή σε αυτή την εκστρατεία σωτηρίας της Γής!!!
Αλήθεια τα μυαλά που σκέφτηκαν αυτή - την έστω συμβολική - κίνηση με μηνύματα προς όλους τους αποδέκτες, πιστεύουν ότι με αυτόν το πανηγυρικό τρόπο θα ιδρώσει το αυτί κανενός και θα παύσουν να προσθέτουν το λιθαράκι τους ή μάλλον το "συννεφάκι" τους στο φαινόμενο του θερμοκηπίου, στη μόλυνση της ατμόσφαιρας, στη μανία καταστροφής του περιβάλλοντος;

Έχω τις επιφυλάξεις μου και συγκεκριμένα:

Τα κράτη ανά την υφήλιο θα φροντίσουν να περιορίσουν τους ρύπους και πώς;
Πως θα περιορίσουν τους ρύπους των αεροπλάνων; Θα τα αντικαταστήσουν με αερόστατα;
Θα μειώσουν τον πληθυσμό των αγελάδων; (ναι και αυτές συμβάλλουν με τα αέριά τους στο φαινόμενο του θερμοκηπίου)
Και τι θα τρώμε εμείς οι δυτικοί πεινασμένοι; Τι λες καλέ με ξεροκόματο θα τη βγάζουμε;
Θα αναγκάσουν τους βιομήχανους να περιορίσουν τους ρύπους και με ποιο τρόπο, αφού αν τους βάλλουν χέρι θα κοπούν οι επιχορηγήσεις προς τους πολιτικούς και τα κόμματά τους!!
Θα σταματήσουν να καταστρέφουν τον Αμαζόνιο;
Μα αφού θέλουμε χαρτί, πολύ χαρτί για να γράφουν οι δημοσιογράφοι στις εφημερίδες τους και να κάνουν τα αφεντικά τους (βαρώνους του Τύπου) πλουσιότερα.
Θέλουμε περισσότερη μεταλλαγμένη σόγια και τα κούτσουρα του Αμαζονίου μας εμποδίζουν να τη φυτεύσουμε, πρέπει να τα κόψουμε.
Θα σταματήσει η δική μας ΔΕΗ να χρησιμοποιεί κάρβουνο; Μα τι λέτε τώρα, ξέρετε πόσο κάρβουνο έχουμε ακόμα; Να μας μείνει αμανάτι;
Άλλωστε ο Κούρκουλος έχει πεθάνει, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα και ουδεμία αντίρρηση για τη χρήση του!!!
Θα αναγκασθούν οι Η.Π.Α να υπογράψουν το Πρωτόκολλο του Κιότο;
Χεστήκανε για το Πρωτόκολλο. Χεστήκανε για τα Πρωτόκολλα. Το μόνο Πρωτόκολλο που τους ενδιαφέρει είναι το Πρωτόκολλο της Ηγεμονίας του Πλανήτη και τίποτα άλλο.
Θα απαγορεύσει η κυβέρνηση να έχουν τζίπ μεγάλου κυβισμού οι βουλευτές μας;
Και πώς θα ξεχύνονται τα Σαββατοκύριακα στις επαρχίες τους προς άγραν πελατών; Αντε καλά προς επικοινωνία με τους ψηφοφόρους τους!!
Τα ερωτήματα είναι ατέλειωτα και μόνοι μας μπορούμε εύκολα να δώσουμε απαντήσεις οι οποίες δυστυχώς δεν είναι και τόσο αισιόδοξες.

Αλλά κι εμείς οι πολίτες του πλανήτη αυτού:

Θα παύσουμε να χύνουμε ασυλλόγιστα το νερό;
Και πώς θα καθαρίσουμε το ξυραφάκι ρε φίλε αμα δε χύσουμε δυο λίτρα νερού σε κάθε κόντρα; Μιλάς εκ του ασφαλούς γιατί δεν ξυρίζεσαι, καθότι γενειοφόρος...
Θα αρχίσουμε να χωρίζουμε ανακυκλώσιμα και μη σκουπίδια στα σπίτια μας;
Καλά άλλους μπελάδες δεν είχαμε, διαλογή στα σκουπίδια θα κάνουμε τώρα. Αντε και κάναμε!! Σε ποιον κάδο του Δήμου θα τα ρίξουμε εξυπνάκια;
Θα σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε πλαστικές σακκούλες;
Και που θα βάλλει τα ψώνια της από το carrefour η γυναίκα μου ρε μεγάλε; Στο δισάκι πανωσάμαρα στο γάιδαρο ή στα κοφίνια;
Θα κόψουμε την κακιά συνήθεια να αφήνουμε τις ηλεκτρικές μας συσκευές στην αναμονή; Μα τι λές τώρα θα σηκωθώ από τον καναπέ μόλις περιδρόμιασα να πατήσω το κουμπί της τηλεόρασης αφού έχω τηλεκοντρόλ; Εσύ θα μας πας στην εποχή που σηκωνόμασταν εκατό φορές τη μέρα για να πατήσουμε και να ρυθμίσουμε το κουμπί να πιάσουμε την ΥΕΝΕΔ!!
Θα ρυθμίσουμε τον πλυντήριο ρούχων να πλένει σε χαμηλή θερμοκρασία;
Τιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι; (Ωχ άκουσε η γυναίκα μου από την κουζίνα!) Και πώς βρε θα καθαρίσω την μαυρίλα στο πουκάμισό σου που κάνεις οικονομία στο νερό και δεν πλένεις καλά το λαιμό ; Πως θα καθαρίσει το σώβρακοοοοοοοοοο;

Αυτά κι άλλα πολλά ερωτήματα θα μπορούσα να θέσω φίλοι μου και πάλι οι απαντήσεις των θα ήταν εύκολες.

Το μόνο σίγουρο λοιπόν από αυτή την εκδήλωση είναι ότι θα ληφθούν κάποιες φαντασμαγορικές φωτογραφίες από τους δορυφόρους με τη Γη φωτισμένη και τη Γη σκοτεινή ( για τον δυτικό κόσμο μιλάμε, διότι η Αφρική είτε είναι η Ωρα της Γης, είτε δεν είναι - που πάντα δεν είναι - σκοτεινή θα είναι και μαύρη)
Θα γίνουν κάποιες συζητήσεις στα κωλακάναλά μας και ύστερα θα ξεχαστεί το γεγονός, θα ξεχαστεί και η Γη η οποία και πάλι θα φωταγωγηθεί πλουσιοπάροχα.

Ααααα!! Ξέχασα......

Εκμεταλλευτείτε, εσείς κυρίως που ζείτε σε πόλεις, εκείνη την ώρα τη συσκότισης (αν ο δήμαρχός σας βέβαια έχει τέτοιου είδους ευαισθησίες)να δείτε επιτέλους τ΄αστέρια στον ουρανό να τρεμοσβήνουν, τη σπείρα του Γαλαξία μας (γαλακτική οδό) και προσευχηθείτε να ζήσουν τα εγγόνια μας σε έναν άλλο πλανήτη, φορτωμένα όμως με εμπειρίες από την καταστροφή αυτού του πλανήτη που εμείς οι παππούδες και γιαγιάδες τους καταφέραμε με τις μαλακίες μας να καταστρέψουμε.

Το μόνο ΣΙΓΟΥΡΟ από αυτή τη συσκότιση είναι ότι στα τέλη Δεκεμβρίου 2009 θα έχουμε αύξηση των γεννήσεων. Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι τα παιδιά αυτά θα είναι τα Παιδιά της Γής (αν και πολύ αμφιβάλλω τουλάχιστον για τα Ελληνόπουλα που θα γεννηθούν, αφού εδώ ουδέποτε το γαμήσι έχει συνδεθεί με περιβαλλοντική ευαισθησία ακόμη και αν λαμβάνει χώρα στο κυμοθάλασσο)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όσοι σκοπεύουν να εκμεταλλευθούν αυτή την ώρα για ερωτικές περιπτύξεις, αλλά δεν τα πάνε καλά με την παιδεία, ας φροντίσουν από τώρα να προμηθευτούν ... προφυλακτικά.

Καλή διασκέδαση........

1 σχόλιο:

ΡΟΥΜΠΙΝΑ - Η γκεζερά της Αθωότητας

  Μπορείτε να προμηθευτείτε το βιβλίο από το e-shop των Εκδόσεων Ελκυστής, κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:  You can get the book from ...