Ο Μωϋσής βλέποντας ότι ο λαός του άρχισε να μην υπακούει στις προφορικές του εντολές και οδηγίες και να πράττει σύμφωνα με τα ένστικτα και τα γονίδιά του, δηλ να κλέβει, να σκοτώνει, να ξενογαμάει, να βρίζει κλπ, σκέφθηκε ότι πρέπει να λάβει πιο δραστικά μέτρα. Θα έπρεπε λοιπόν να φτιάξει νόμους, γραπτούς αυτή τη φορά αλλά και αυστηρούς για να αρχίσουν να συμμορφώνονται λιγάκι οι πατριώτες του που το είχαν ρίξει έξω.
Σαν έξυπνος άνθρωπος όμως που ήταν, κατάλαβε ότι ούτε αυτό θα τους έφερνε στον Ίσιο Δρόμο, αν οι νόμοι αυτοί δεν έφεραν την υπογραφή ενός Νομοθέτη που δεν θα μπορούσαν να αμφισβητήσουν. Έτσι σκέφτηκε το ΘΕΟ. Αυτόν τον φοβούνταν σίγουρα όλοι οι άνθρωποι από τότε που ο πρώτος άνθρωπος πάτησε το πόδι του στον πλανήτη, σε αντίθεση με τα άλλα πλάσματα της γης που δεν είχαν τέτοιες ανησυχίες και φόβους. Έτσι έβαλε το καλέμι στον τορβά του και κίνησε για το Όρος Σινά, που σημειωτέον έχει πέτρα μπόλικη. Εκεί κάθισε κανα μήνα και βάλε και καταπιάστηκε με τη γλυπτική.
Το αποτέλεσμα θαυμαστό: ΔΕΚΑ ΕΝΤΟΛΕΣ. Κάθε μια φυσικά από τις Δέκα Εντολές είχε και την ποινική της πρόβλεψη, αφού δε νοείται ΝΟΜΟΣ χωρίς ΠΟΙΝΗ. Και ενώ μας υποχρέωναν να μαθαίνουμε στο σχολείο απέξω τις Δέκα Εντολές, κανείς δάσκαλος και κανένα Υπουργείο δεν μπήκε στον κόπο να μας μάθει και τις ποινές που προέβλεπαν αυτές για την περίπτωση παραβίασής τους: ΘΑΝΑΤΟΣ ήταν η ποινή για την παραβίαση κάθε μιας Εντολής. Δε νομίζω ότι κανένας μαθητής θα είχε πρόβλημα να αποστηθίσει τις ΔΕΚΑ ΠΟΙΝΕΣ.
Όταν λοιπόν οι Εβραίοι αντίκρισαν το «Θεϊκό Γλυπτό» τα χρειάσθηκαν και το πρώτο που μάθανε καλά ήταν οι ΔΕΚΑ ΠΟΙΝΕΣ!! Ήταν εύκολη άλλωστε η αποστήθισή τους. Επειδή δε αγαπούσαν τη ζωούλα τους, μάθανε και τις ΔΕΚΑ ΕΝΤΟΛΕΣ και άρχισαν να συμμορφώνονται λιγάκι…
Τα χρόνια όμως πέρασαν και σιγά-σιγά το ανθρώπινο μυαλό άρχισε να εξελίσσεται, να ανακαλύπτει και να μαθαίνει. Αργά βέβαια, αλλά σταθερά. Έτσι ανακάλυψε το DNA, τα γονίδια, τη λειτουργία του εγκεφάλου και άλλα ενδιαφέροντα πράγματα. Στο διάβα των αιώνων λοιπόν αναθεωρήθηκαν πολλές θεωρίες, απόψεις, θέσεις, αλλά και νόμοι. Οι μόνοι νόμοι που δεν αναθεωρήθηκαν μέχρι σήμερα είναι αυτοί που σκαλίσθηκαν σε μια πέτρα του Όρους Σινά, παρότι και άλλοι νόμοι που γράφηκαν σε πέτρες σήμερα δεν ισχύουν (Κώδικας Χαμουραμπί, Δίσκος Φαιστού κλπ) αν και έγραφαν όμορφα πράγματα. Και αυτό γιατί τις «σκάλισε» το Χέρι Του Θεού και ο άνθρωπος πάντα φοβάται να έρθει σε κόντρα με το Θεό. Με λίγα λόγια έκανε καλή δουλειά ο Μωϋσής τότε.
Ξεχάσθηκαν βέβαια οι ΠΟΙΝΕΣ, θα λέγαμε δηλαδή σήμερα ότι σιωπηρά καταργήθηκαν οι ποινές. Μα τότε τι σόι νόμοι είναι; Τον παραβιάζεις το νόμο, αλλά ποινή δεν υπάρχει; Πού πήγε εκείνο το ωραίο των Ρωμαίων dura lex sed lex ;
Με βάση λοιπόν τις κατακτήσεις του ανθρώπινου μυαλού θα μπορούσαν σήμερα οιΕντολές να αναθεωρηθούν, εδώ αναθεωρούνται ολόκληρα Συντάγματα, για να μην υπάρχει δυσαρμονία με το ανθρώπινο γονιδίωμα, που στο κάτω-κάτω ο Θεός μας το χάρισε.
Έτσι λοιπόν η Εντολή «Ου κλέψεις» θα μπορούσε να γίνει:
«Αν κλέψεις και σε πιάσουν φρόντισε να αποδράσεις, διότι σε έπλασα ελεύθερο»
Η Εντολή «Ου μοιχεύσεις» θα μπορούσε να γίνει:
«Αν μοιχεύσεις να το κάνεις από Έρωτα και φρόντισε να το κρατήσεις μυστικό στην καρδιά σου, μη το ευτελίσεις»
Η Εντολή «Ουκ επιθυμήσεις την γυναίκα του πλησίον σου» θα μπορούσε να γίνει:
«Αν επιθυμήσεις τη γυναίκα του πλησίον σου φρόντισε να σε επιθυμήσει και αυτή»
Η Εντολή «Εγώ ειμί ο Κύριος ο Θεός σου, όστις εξήγαγόν σε εξ οίκου δουλείας, ουκ έσονταί σοι Θεοί έτεροι πλην εμού» θα μπορούσε να γίνει:
« Εγώ είμαι ο Κύριος ο Θεός σου και με λένε και Χριστό και Αλλάχ και Βούδα και Γιαχβέ και όπως θες πες με και σε έπλασα ελεύθερο να με πιστεύεις, αλλά και να μη με πιστεύεις»
Η Εντολή «Μνήσθητι την ημέραν του Σαββάτου αγιάζειν αυτήν, εξ ημέρας εργά και ποιήσεις πάντα τα έργα σου, τη δε εβδόμη Σάββατα Κυρίω τω Θεώ σου» θα μπορούσε να γίνει:
«Πέντε μέρες μπορείς να δουλεύεις και το weekend να αφοσιώνεσαι στην οικογένειά σου και τα ενδιαφέροντά σου, γιατί αλλιώς την έβαψες»
Η Εντολή «Ου ψευδομαρτυρήσεις κατά του πλησίον σου μαρτυρίαν ψευδή» θα μπορούσε να γίνει:
«Άμα ψευδομαρτυρήσεις φρόντισε τουλάχιστον να το παραδεχθείς σε απευθείας διαπλανητική μετάδοση, αλλιώς τσάμπα θα χρεωθείς την αμαρτία»
Η Εντολή «Ου λήψει το όνομα Κυρίου του Θεού σου επί ματαίω» θα μπορούσε να γίνει:
«Το πολύ το Κύριε Ελέησον το βαριέται και ο παπάς»
Η Εντολή «Ου φονεύσεις» θα μπορούσε να γίνει:
«Αποδέξου τη θνητότητά σου, όπως φονεύεις, μπορεί και να σε φονεύσουν»
Η Εντολή «Ου ποιήσεις σεαυτώ είδωλον, ουδέ παντός ομοίωμα όσα εν τω ουρανώ άνω και όσα εν τη γη κάτω και όσα εν τοις ύδασιν υπό κάτω της γης, ου προσκυνήσεις αυτοίς ουδέ μη λατρεύσεις αυτοίς» θα μπορούσε να γίνει:
«Φιλοτέχνησε όσα στον ουρανό και στη γη υπάρχουν και δώστα κληρονομιά στις γενεές να τα θαυμάζουν. Με κάθε δημιούργημά σου χαίρομαι»
Η Εντολή «Τίμα τον πατέρα σου και την μητέρα σου, ίνα ευ σοι γένηται και ίνα μακροχρόνιος γένη επί της γης» θα μπορούσε να γίνει:
«Τίμα τον πατέρα σου και τη μητέρα σου, τους συνανθρώπους σου και όλα τα πλάσματα της γης, αλλά ακολούθα το δρόμο σου και μη ξεχνάς να σπέρνεις ζωή»
Ετσι περίπου θα μπορούσαν να αναθεωρηθούν οι Δέκα Εντολές πιστεύω, ώστε να είναι επίκαιρες. Άλλωστε και ο Μωϋσής αν τις έγραφε σήμερα στον υπολογιστή του, κάτι τέτοιο θα έγραφε.
Καλό Σ/Κ σε όλους.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΡΟΥΜΠΙΝΑ - Η γκεζερά της Αθωότητας
Μπορείτε να προμηθευτείτε το βιβλίο από το e-shop των Εκδόσεων Ελκυστής, κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο: You can get the book from ...
-
Απ' το πρωί σε άκουγα στην αγορά να μιλάς Περί του Πλάτωνος Περί των Κωνικών του Απολλώνιου Περί της Αριθμητικής του Διοφάντους Π...
-
Μπορείτε να προμηθευτείτε το βιβλίο από το e-shop των Εκδόσεων Ελκυστής, κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο: You can get the book from ...
Καλωσόρισες στα blog.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ καλή αρχή
Ξέρω ότι δε σου λείπει η θάλασσα.
Σε μένα που λείπει την έβαλα στο blog μου :)
Δες την
Καλή βδομάδα
Γράφεις :
ΑπάντησηΔιαγραφή«Ο Μωϋσής βλέποντας ότι ο λαός του άρχισε να μην υπακούει στις προφορικές του εντολές και οδηγίες και να πράττει σύμφωνα με τα ένστικτα και τα γονίδιά του, δηλ να κλέβει, να σκοτώνει, να ξενογαμάει, να βρίζει κλπ, σκέφθηκε ότι πρέπει να λάβει πιο δραστικά μέτρα.»
Στα ένστικτα και τα γονίδια μας οφείλουμε την ύπαρξη και την επιβίωσή μας μέχρι σήμερα. Ο πρωτόγονος άνθρωπος έχοντας μόνο τα ένστικτα και τα γονίδιά του κατάφερε μόνος να βρει τον τρόπο να οργανωθεί να επιβιώσει και να εξελιχθεί. Στη πορεία αυτή υπήρξε μόνο μια στρέβλωση, η επινόηση του Θεού. Αν το φόβο του άγνωστου και του θανάτου τα αντιμετώπιζε ρεαλιστικότερα σίγουρα η κοινωνικότητα και η ηθική του θα είχε εξελιχθεί περισσότερο. Ας μη υποτιμούμε λοιπόν τα ένστικτα και τα γονίδιά μας.
Άλλες ενστάσεις δεν έχω και συμφωνώ με τις αναθεωρήσεις. Η τελευταία τα καλύπτει όλα.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
@ Dyer
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυμφωνώ απόλυτα αγαπητέ Dyer με τις παρατηρήσεις σου περί των ενσκτίκτων και των γονιδίων, όπως και περί της στρεβλώσεως. Θα αναρτήσω κάποια στιγμή ένα απόσπασμα γραπτού μου όπου ακριβώς μιλάω για την ανωμαλία του ανθρώπινου είδους στην εξέλιξη των ειδών που δημιούργησε αυτές τις στρεβλώσεις, για την αργή ανάπτυξη του εγκεφάλου μας, όταν τα ζώα αναγνώριζαν π.χ τον ηλιο ως πηγή ενέργειας και ζωής, ενώ ο άνθρωπος τον θεωρούσε θεό!!
Δεν υπάρχουν ουσιαστικά ενστάσεις, απλά επικεντρώθηκα περισσότερο στην απάτη της Εβραικής μυθολογίας, χωρίς περισσότερη ανάλυση των όσων εύστοχα παρατηρείς.
Νασαι καλά και σ΄ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και την επίσκεψή σου.